Mun lemppari kaaliruuista on jo pitkään ollut kaalisalaatti. Maailman helpoin tehdä ja niin hyvää! Tein pitkästä aikaa myös kaalipiirakkaa. Hyvää tuli, mutta kaalisalaatti säilytti ykköspaikkansa.
Kaalipiirakan tein Marttojen ohjetta mukaillen. Oikaisin ja ostin valmiin hiivataikinan kaupasta. Tosin ostotaikina aiheutti kokemattomalle päänvaivaa, vaikka sen pitäisi olla helppo ratkaisu eli todennäköisesti olisi kannattanut itse vääntää taikinakin. Siirapin tilalla käytin agavesiirappia - toimi.
Ja sitten se ykkössuosikki eli kaalisalaatti:
Valkokaalta
Kurkkua
Sipulia/punasipulia
Chiliä
Oliiviöljyä
Valkoviinietikkaa
Suolaa
Pippuria
Suhteet saa jokainen hakea makunsa mukaan. Mulla kuitenkin niin, että kaalta eniten ja pippuria vähiten ;) Ilman kurkkua salaatista tulee kuivan puoleista. Kaalen ja sipulit viipaloin ohuiksi siivuiksi. Chilinä käytän yleensä kaupoissa useimmiten tarjolla olevia punaisia pitkulaisia chilejä ja poistan niistä siemenet. Panostan valkoviinietikkaan - niissä on isojakin eroja.
Tämän salaatin plussat on se, että kaali säilyy kaapissa takavarana hyvin ja maustuessaan salaatti vain paranee.

No comments:
Post a Comment